Hvad er et USB-modem?

Et USB-modem er en lille USB-enhed, der giver dig adgang til nettet. Det virker i høj grad som en mobiltelefon – i stedet for at bruge den til mobiltelefoni, virker den bare som en internetforbindelse til din computer.

I USB-modem’et skal der være et sim-kort, før det virker. Det er i bund og grund præcis den samme slags sim-kort, som der normalt er i mobiltelefoner. USB-modem’et har en indbygget antenne, der opfanger mobilsignaler – præcis de samme, som nyere mobiltelefoner kan bruges til at komme på internettet.

USB-modemet ligner en ganske almindelig USB-nøgle, som du sikkert kender den. Den skal bare sættes i din USB-indgang i computeren – herefter installerer softwaren som regel sig selv, og du kan komme på nettet. Det er altså meget let at komme på nettet via et USB-modem.

Køb USB-modem med abonnement

De fleste vælger at købe deres USB-modem i forbindelse med bestilling af abonnement til USB-internet. På den måde kan du normalt få selve USB-modem’et for højest et par hundrede kroner, og flere udbydere sælger det ligefrem til en krone.

Fordelen ved selv at investere i et USB-modem er, at du ofte kan slippe for bindingsperioden, når du køber abonnement, men hvis du forventer at bruge modem’et i mindst et halvt år eller mere, er det ikke noget du bør lægge særligt vægt på – bindingsperioden kan aldrig være over seks måneder som privat forbruger i Danmark.

De fleste udbydere har fortrydelsesret på 14 dage, så skulle det vise sig, at USB-internet alligevel ikke er det rigtige for dig, kan du fortryde dit køb.

Vær opmærksom på, at du ligesom med mobiltelefoner også er afhængig af at være i nærheden af en mast med dit internet via USB. Derfor er det en god idé at undersøge dækningen. Når du bestiller skal du også vælge, hvor meget data du vil have til rådighed hver måned. Dette kaldes en forbrugsgrænse.

Priser på internet med USB-modem

UdbyderBeskrivelseBindingGB / SpeedMin prisPris Pr. MdLæs mere
oister usb internet"Lavpris selskab"
Leverer billigt internet uden binding på 3's netværk
Ingen5 GB / 71 mbit328,-49,-usb pind til internettet
Callme trådløst internetAttraktiv i byer
Leverer høj hastighed billigt i byerne, men dækningen på landet er mangelfuld. Bruger Telias net.
Ingen40 GB / 12 mbit467,-169,-internet med usb
usb internettetBillig, ingen binding! Et rigtig godt tilbud til dig, der bor i et område med god dækning.Ingen15 GB / 71 mbit279,-,-129,-internet pind
Telmore internet prisGod pris og TDC dækningIngen25 GB / 71 mbit248,-149,-usb internet stick
Bredbåndpriser fra Telia"Telia "
Meget stærkt 4G-netværk med gode hastigheder.
6 Mdr.100 GB/71 mbit1953,-299,-usb bredbånd
Internet priser4G og rabat mulighed ved 2 abb..Mulighed for rabat ved 2 abb.Ingen5 GB / 71 mbit594,-99,-usb internet

Læs om 4G USB-internet.