Dækning til USB internet

Når du får internet via USB, skal du være i nærheden af en mast, der sender de signaler du har brug for – dækningen er dog generelt ret god

Det er nemlig de samme signaler, der bruges til mobiltelefoner. Læs om billigt mobilabonnement her Derfor er der forholdsvis bred dækning, men der er stadig mange områder, hvor du med usb internet ikke kan få særligt høje hastigheder.

Derfor kan det være en god idé at undersøge, om der er dækning, der hvor du bor. Og heldigvis har internetudbyderne lagt deres dækningskort ud på nettet, så du let kan danne dig et billede af, hvilke hastigheder, du bør kunne forvente, der hvor du bor. Vær dog opmærksom på, at dækningskortene kun er vejledende.

Det er ikke kun afstanden til masten, men også den type signal, masten sender, der afgør hvor godt internet du får. Vejr, landskab og bygninger påvirker også dækningen. Der er taget højde for en del ting på dækningskortene, men de kan naturligvis langtfra tage højde for alt, ligesom de som standard viser den udendørs dækning – derfor vil du normalt opleve lidt ringere signal, når du er indendørs, end dækningskortene angiver.

Generelt skal du dog ikke forvente at komme op på de hastigheder, som udbyderen sælger sit abonnement med - jo lavere hastighed, jo bedre er muligheden naturligvis for at leve op til hastigheden. Du bør dog generelt ikke lægge særligt høj vægt på den hastighed, abonnementet sælges med - det vigtige er, om du rent faktisk kan få en brugbar hastighed, der hvor du er. Jeg anbefaler, at du går efter en forbindelse, hvor du mindst kan få 4 Mbit, der hvor du vil bruge det - vil du kun tjekke mails, nyheder og vejr, vil 1-2 Mbit dog være rigeligt for de fleste.

Udbydernes dækningskort

Jeg har samlet links til dækningskortene til de udbydere, som jeg har fokuseret på her på siden. Vær dog opmærksom på, at der er flere udbydere af internet via USB – alle de fire netværk til internet via USB-Modem er dog repræsenteret med mindst en udbyder. Du skal dog også være opmærksom på, at ikke alle udbydere har 4G USB Internet.

Se TDC's dækningskort

Se Oisters dækningskort (3's netværk)

Se CBB's dækningskort (Telenors netværk)

Se Call Me's dækningskort (Telias netværk)

Se Telmores dækningskort (TDC's netværk)

Fullrate henviser til TDC's dækningskort.

Lidt om netværkene til USB internet

Der er fire udbydere, der har deres eget netværk til USB internet. Det er 3, Telia, Telenor og TDC. De øvrige udbydere lejer sig ind på et af netværkene, og faktisk er en del af de små udbydere ejet af én af de fire store.

3 har længe haft ry for at have den bedste dækning – det skyldes blandt andet at de meget tidligt satsede på netop den type signaler, der skal bruges til USB internet. Efterhånden er konkurrencen dog blevet større, og især Telia kan godt konkurrere med 3’s hastigheder og dækning, der dog stadig hører til blandt de bedste.

Telenor og TDC har ry for at halte lidt efter de to andre, men Telenor og Telia har i løbet af 2013 planer om at slå 3G netværket sammen, så Telenor og Telia vil formentlig for alvor kunne konkurrere med 3 i fremtiden, mens TDC endnu er et stykke fra at kunne konkurrere om den bedste dækning.

Læs mine gode råd til valg af forbrugsgrænser Læs også om mobilt bredbånd på denne hjemmeside